Cea de-a VI-a ediție a Gustarului promite să fie un festival ca o vacanță. Iată ce puteți face la eveniment

Festivalul Internaţional GUSTAR, cel mai mare festival muzical al anului, revine cu cea de-a VI-a ediție, care se va desfășura în perioada 5-7 august 2016, în apropierea satului Furceni, în lunca râului Răut, Parcul Național Orhei.

În ediția din acest an, pentru prima data vor fi instalate două scene, pe care vor evolua zeci de artiști cunoscuți și mai puțin cunoscuți, dar talentați, atât din țară, cât și de peste hotare.

Totodată, vizitatorii vor avea ocazia să admire cel mai mare photowall expus vreodată în aer liber la noi în țară – „Galeria Prietenilor”, care va măsura aproximativ 50 de metri în lungime și pe care vor fi afișate portrete și imagini cu participanții de la edițiile trecute ale festivalului. În plus, se va extinde zona de camping, astfel încât vizitatorii să poată beneficia de cele mai bune condiții.

Surprizele evenimentului vor fi recitalurile  oferite de interpreți și formații de renume: Figli di Madre Ignota (Italia), Loredana (România), Vanotek (România), Vali Boghean (Republica Moldova).

Pentru amatorii de istorie și excursii vor fi organizate tururi gratuite prin Parcul Orheiul Vechi, care vor include principalele obiective din zonă: Băile tătăreşti din Orheiul Vechi, Cetatea getică de la Butuceni, Locuinţele de piatră, Biserica medievală, Mănăstirile rupestre din Orheiul Vechi, Biserica Sfânta Maria.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 6 august, însă deținătorii de abonamente vor avea acces în zona desfășurării evenimentului încă din seara zilei de 5 august.

Prima ediție GUSTAR a avut loc în anul 2010, iar între timp evenimentul a reușit să devină cel mai mare festival din Republica Moldova, recunoscut la nivel internațional. Festivalul a atras la fiecare ediție în jur de 20,000 de persoane, printre care  turiști din toate colțurile lumii, devenind una dintre destinațiile preferate din regiune.

Lasă un răspuns