Caz la Orhei. Un bărbat a găsit o grenadă și a decis să o aducă acasă

Un bărbat din satul Inculeţ, comuna Zorile, a găsit o grenadă F-1 în timpul lucrărilor agricole şi a dus-o la el acasă. S-a întâmplat încă sâmbăta trecută, dar poliţia a fost anunţată abia luni seara că la domiciliul săteanului respectiv se păstrează un obiect explozibil.

Soţia bărbatului a fost cea care a anunțat despre grenadă, iar marţi dimineaţă echipa de genişti “Codru” a plecat în comuna Zorile, cu misiunea de a dezamorza grenadă, relatează radioorhei.info.

Şeful-adjunct al Direcţiei Situaţii Excepţionale Orhei, Viorel Patraş, a relatat că grenada găsită de bărbat nu este deloc inofensivă. Această grenadă, ca şi alte obiecte neexplodate care sunt descoperite periodic în părţile Orheiului, a zăcut în pământ de pe vremea celui de-al Doilea Război Mondial, dar încă nu şi-a pierdut potenţialul periculos.

De la începutul anului curent, în raionul Orhei au fost înregistrate şase cazuri de depistare a muniţiilor neexplodate în localităţile Puţintei, Ciocâlteni, Inculeţ şi în pădurea din preajma Orheiului.

Autoritățile atenționează persoanele care găsesc muniții să nu pună în pericol viața lor și a celor din jur.

Lasă un răspuns