Câți moldoveni încap în două apartamente din Iași?!

După ce în luna martie aproape 3.600 de cetăţeni din Republica Moldova ”și-au făcut loc” într-un apartament de 43 de metri pătraţi de la etajul 1 al singurului bloc din comuna Moşna, Iași, acum alți 3.800 de moldoveni au fost descoperiți în două apartamente din centrul orașului.  Moldovenii stau în două apartamente din Iași, chiar în centrul orașului.

Astfel, ciudăţenia miilor de persoane care stau într-un apartament „migrează” din mediul rural în Iaşi, scrie www.7est.ro.

„La noi, sărăcia e mare şi atunci oamenii vor să lucreze în Uniunea Europeană. Pentru asta, ei au nevoie de cetăţenie română. Ca să obţină buletinul, paşaportul şi permisul de conducere din România, ei trebuie să aibă un domiciliu aici“, a relatat Ghenadie, persoană din Republica Moldova ce se ocupă cu găsirea de domicilii unde să fie trecuţi moldovenii.

Acesta  a adăugat că legea română nu prevede un număr maxim de persoane care pot fi luate în spaţiu de un proprietar, atâta timp cât acestea sunt înregistrate la Evidenţa Populaţiei.

Pentru fiecare cetăţean moldovean care obţine domiciliu în Iaşi, Ghenadie ia între 50 şi 60 de euro. „Cam jumătate din sumă eu o dau persoanei care ia în spaţiu. În funcţie de numărul de persoane primite, suma variază. La Vaslui se plăteşte mai mult. Suma poate ajunge şi la 100 de euro, din care, tot aşa, jumătate iau eu, jumătate primeşte proprietarul. La Vaslui e mai scump deoarece timpul de aşteptare e mai mic. La Iaşi, spre exemplu, acum se pot face programări la buletine de-abia în septembrie“, a explicat Ghenadie.

Potrivit spuselor moldoveanului, în ultimii zece ani, aproximativ 120.000 de cetăţeni din R. Moldova au obţinut cetăţenie română. „Eu aduc în fiecare zi câte 4-5 moldoveni pentru acte în România. Ca mine mai sunt vreo 9-10. Înseamnă că în ultimii 10 ani aproximativ 120.000 de cetăţeni moldoveni au obţinut cetăţenie română”, a zis Ghenadie.

Lasă un răspuns