Austria își deschide Ambasadă la Chișinău

Anunțul a fost făcut azi de Ambasadorul Austriei în Republica Moldova, cu reședința la București, Gerhard Reiweger, la întrevederea cu președintele Nicolae Timofti.

Președintele Timofti a salutat mandatul diplomatului austriac în țara noastră, menționând că prezența și activitatea Ambasadei la Chișinău a fost omniprezentă, chiar dacă reşedinţa este la București.

Șeful statului a apreciat bunele relații economice dintre cele două state, accentuând că, în prezent, 42 de firme cu capital austriac activează pe teritoriul Republicii Moldova.

Ambasadorul Reiweger a menționat că Moldova este o țară importantă pentru politica externă a Austriei și deschiderea  unei noi reprezentanțe diplomatice, la Chișinău, va dinamiza dialogul politic și schimburile comerciale moldo-austriece.

Oficialii au discutat și referitor  la subiectul transnistrean. În context, președintele Timofti a pledat pentru o abordare tranșantă a OSCE în medierea conflictului din stânga Nistrului și pentru retragerea armatei ruse de pe teritoriul R. Moldova.

Începând cu 2017 Austria va prelua președinția OSCE, diplomatul austriac menționând că subiectul transnistrean va fi unul prioritar pe agenda mandatului.

Foto: IPN

Lasă un răspuns