A plouat năprasnic în toată țara. La Ceadâr-Lunga peste 50 de gospodării au fost inundate

Ploile de astă noapte au făcut prăpăd în mai multe localități. Salvatorii vin cu o informație operativă în care anunță că aversele au afectat mai multe gospodării particulare din din orașul Ceadâr-Lunga, unde 52 de care au fost afectate.

În unele gospodării nivelul apei a ajuns inițial la un metru și mai mult. Pentru 5 case construite din lut, dintre care 2 erau nelocuite, au fost înregistrați pereți prăbușiți. Pentru evacuarea persoanelor din casele afectate și pomparea apei din gospodării au fost mobilizate forțele Direcției situații excepționale UTA Găgăuzia, precum și cele din Cahul.

45 pompieri și salvatori cu 7 autospeciale și 8 motopompe au acționat pentru evacuarea a 21 persoane, dintre care 4 copii dintr-un număr de 12 locuințe afectate, fiind ulterior cazați la rude și într-un centru medical din oraș.

În această dimineață, către orele 06:00, pompierii au pompat apa din 24 subsoluri, 9 case locative și 4 ogrăzi. Din unele gospodării, în urma curățirii mai multor canale de evacuare a apelor pluviale, apa s-a scurs parțial.

Potrivit datelor Serviciul Hidrometeorologic de Stat, în seara zilei de ieri, 13 iunie, la Postul de observare meteorologică din Ceadâr-Lunga, au fost înregistrate circa 69 mm de precipitații căzute în decurs de 2 ore.

Lasă un răspuns