38 tone de căpșuni din Ucraina au fost călcate de buldozerele rusești

Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară, „Rosselihoznadzor” a depistat și distrus 38 de tone de căpșuni din Ucraina. Potrivit presei ruse, marfa avea acte de proveniență din Ucraina și urma să ajungă în peninsula anexată în martie 2014 Crimeea.

Rușii spun însă actele erau false și că marfa, de fapt, venea din Ucraina, țară care cade sub incidența embargoului impus de Rusia în vara anului 2014, și nu din Irak și Macedonia, așa cum era indicat în documente.

Marfa venise în două loturi. Primul lot de căpșuni cu o greutate de 19,5 tone a fost găsit într-o mașină din portul Kavkaz. În documentele  țării de origine a fost înregistrată Macedonia, iar în documentele fitosanitare – Iran. În timpul inspecției s-a constatat că produsele sunt din Ucraina, iar documentele sunt false.

În aceeași zi a mai fost depistată o mașina cu 18,5 tone de căpșuni. Pe cutii nu a existat nici o țară producătoare dar era marcata ca fiind din Macedonia. S-a dovedit că marfa venea tot din Ucraina.

Căpșunile  au fost recunoscute ca  sancționate și confiscate, iar mai apoi  strivite de un buldozer în Temryuk la groapa de gunoi

Anterior, rușii au distrus cu buldozerul tone de brânză şi fructe de import şi a ars o grămadă uriaşă de şuncă și caviar, asta pe fundalul unei crize puternice pe care Ucraina o traversează.

Lasă un răspuns